Használat: A képre kattintva felugrik a kiválasztott esemény galériája. A megjelenő kép jobb oldalára kattintva jobbra, míg a bal oldalára kattintva balra lehet lapozni.

Szakmai napok

Mezőkövesd 2014. július

Mezőkövesd 2012. július

Kiszombor, Szent Iván nap, 2012. június

Algyő 2012. május

Kecskemét 2012. május

Kiszombor 2012. április

Angyalkavarrás

Egy kellemes őszi napon angyalkavarrást tartottunk. Vendégeink a határon túlról és Hódmezővásárhelyről érkeztek. Nagy örömünkre szolgált, hogy találkozhattunk hasonló érdeklődésű barátainkkal.

Kondoros 2011 október

Október elsején Kondoroson voltunk klubbtalálkozón. Dolányi Anna vetített képes törökországi utibeszámolója után, az ő irányításával közös varráson vettünk részt.

Önkéntes nap - Makó 2011. szeptember

A Szeged-csanádi Egyházmegye Szent Gellért Karitas Alapítvány és a Jézus szíve Karitas Csoport meghívására vettünk részt egy önkéntes napon. A makói kórház gyerekosztályának készítettünk textil játékokat.

Mártély 2011. szeptember

A hódmezővásárhelyi foltvarrók találkozót szerveztek, melyre sok szakkör ellátogatott, többek közt mi is. A meghívott vendégek rögtönzött kerítéstárlatot készítettek, így megcsodálhattuk más csoportok munkáit.

Mezőkövesd 2011. július

Egyesületünk két tagja részt vett egy négy napos szakmai továbbképzésen, ahol hozzáértő szakmai irányítással bővítették tudásukat.

Tiszavárkony 2011. június

Egyesületünk egyik tagja részt vett egy egyhetes foltvarró továbbképzésen Dolányi Anna vezetésével, ahol új technikákkal ismerkedett meg (pl. kézi- és gépi katedrál, szilánkos- és ananász technika, kelta applikáció, stb.)

Szeged 2011. május

Megtekintettük a szegedi foltvarrók kiállítását, szép kékfestő-csodákban gyönyörködhettünk.

Zenta 2011. május

Szakmai tapasztalatcserére érkeztünk a Szerbia területén található Zentára. Megtekintettük a felvidéki magyar foltvarrók kiállítását. Megismerkedtünk a város nevezetességeivel, betértünk a helyi múzeumba, meghallgattuk a Zentai csata történetét. Egy igen kellemes napot töltöttünk el Zentán, köszönet a vendéglátóknak.

Kecskemét 2011. május

A kecskeméti napraforgó foltvarró kör meghívására érkeztünk a régiós találkozóra. Csodálattal tekintettük meg a kiállításra érkezett pályamunkákat. Közös varrás keretében ollótartót készítettünk. Sok szép tombolatárgy érkezett, melyekkel egymást ajándékoztuk meg.

Kiszombor 2010. november

A Kiss Mária Hortenzia Honismereti Kör meghívására Kiszomboron a művelődési házban foltvarró foglalkozást tartottunk. Apró ajándéktárgyakat készítettünk a helybeli asszonyokkal. A vendéglátók finom süteményekkel vártak bennünket.

Orosháza 2010. november

101 lelkes foltvarró jött el Békés és Csongrád megyéből, valamint a szerbiai Zentáról. Megtekintettük a vendéglátók kiállítását, vásároltunk szép anyagokat és kellékeket az ott megjelent árúsoktól. Közös varrás is volt, egy rózsa formájú tűpárna.

Kondoros 2010. október

A kondorosi foltvarrók szakmai napot szerveztek, melyen mi is részt vettünk. Megtekintettük az Afgán pályázat vándorkiállítását, Dolányi Anna vetítéssel egybetkötött indiai és ausztráliai útibeszámolóját, megcsodáltuk a magával hozott gyönyörű keleti kézimunkákat.

Mártély 2010. szeptember

A hódmezővásárhelyi foltvarrók meghívására érkeztünk Mártélyra. A környék foltvarróival (Orosháza, Szeged, Kondoros, Szentes, Mezőkovácsháza és Zenta) töltöttünk el egy kellemes délutánt. Volt idő tapasztalatcserére, ismerkedésre, vásárlásra, tombolasorsolásra és megtekintettük a közösen kiállított tárlatot is.

Egy nap Halász Edittel 2010. szeptember

Egy csodálatos napot töltöttünk el Budapesten a Foltvarró Céh által meghirdetett rendezvényen. Halász Edit debreceni foltvarró vidám játékokkal indította a foglalkozást, majd egy előadás következett a színekről és az Ő munkásságáról, végül kollázsképek készítésével tetéztük meg a napot.

Mezőkövesd 2010. július

Egyesületünk két tagja részt vett a Mezőkövesdi Foltvarrók továbbképző táborában. Az érdeklődők az ország különböző részeiről érkeztek egy kis tapasztalatcserére és tudásuk gyarapítására. A szervezők jóvoltából megnéztünk egy kézimunka-kiállítást, egy matyótörténeti bemutatót valamint egy kis nemezelésre is volt lehetőségünk.

Kiszombor 2010. március

A kiszombori márciusi kézműves foglalkozásunkon tavaszi rügyező ágacskákat díszítettünk szalagból, virágdíszeket, állatfigurákat, húsvéti dekorációkat kreáltunk az egybegyűltekkel.

Kiszombor 2009. december

Jó kapcsolatot ápolunk a Kiszombori Művelődési Házzal, ahol kézműves foglalkozásaink nagyon népszerűek. Az érdeklődő gyerekek és felnőttek izgatottan várják a rájuk váró feladatokat. A gyerekek tűpárnákat, a felnőttek "fogyókúrás" szaloncukrokat készítettek nagy-nagy örömmel.

Záróbuli 2009

Minden évben rendezünk egy évadzáró összejövetelt, ahol nagy szeretettel fogadjuk foltos társainkat. Nagyon kellemes hangulatban zajlanak ezek a találkozók. Rögtönzött kiállításunkon megcsodáljuk egymás munkáit. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2010-es záró foglalkozásunkat a Vajdaságból érkezett Zentai kézművesek is meglátogatták.

Bonyhád 2009

A 2009-es évben először látogattunk el a Bonyhádi Foltmolyok összejövetelére. Egy nagyon kellemes délelőttöt töltöttünk az ország különböző részéről érkező lányokkal-asszonyokkal. Nagy csodálattal adóztunk vendéglátóink rátermettség és ügyességén. Fantasztikus volt a kiállítás és a vendéglátás.